Menu Sluiten

Buiten schilderwerk

Afgebladerde verf, houtrot, schilder, weer als nieuw

Buitenschilderwerk is belangrijk om het onderhoud van uw woning op peil te houden. Door het buitenschilderwerk regelmatig te laten controleren en te onderhouden voorkomt u houtrot en afbladderende verflagen. Ook blijft uw bezit een frisse en mooie uitstraling houden. In uw woning wilt u misschien eens een andere kleur of een andere sfeer. Uw bedrijf is misschien toe aan een andere kleur of uitstraling. De voordeur weer strak in de lak. Wij kunnen u helpen bij het maken van de juiste keuzes door technisch en stilistisch advies. Heeft u schilderwerk in de regio Eindhoven, Mathijssen Schilderwerk helpt u graag.
.
Werkwijze buitenschilderwerk:

Voordat we beginnen met schilderen, moeten we eerst het schilderwerk ontvetten.Het ontvetten van het schilderwerk is een van de belangrijkste buitenschilder tips en moet echt gebeuren voordat er geschuurd kan worden. Gebeurt dit niet, dan wordt het vet juist in het te schilderen oppervlak geschuurd.
.
Hierna controleren we het schilderwerk op zwakke plekken. Loszittende verflagen krabben we af en we controleren de kitnaad langs het glas. Deze moet volledig zijn afgesloten om intrekkend vocht te voorkomen. Komen we houtrot tegen, dan moeten we deze tot aan het gezonde hout volledig verwijderen.
.
Het schilderwerk moet altijd volledig geschuurd worden. Dit heeft als voornaamste reden dat de nieuwe verflagen dan goed hechten. Ook kunnen we door goed te schuren het oppervlak helemaal egaal maken en daardoor een strak eindresultaat krijgen. Hierbij moet gelet worden op het mooi afronden van scherpe hoeken en randen. Hierdoor kan de verf beter hechten. We schuren met de nerf mee en gebruiken schuurpapier met korrel 80 tot 120.
.
Nu we alle loszittende verf verwijderd hebben en het geheel geschuurd is, kunnen we beginnen met schilderen. Allereerst zetten we een grondlaag op. Dit doen we met een kwast en een rollertje. We gebruiken altijd een lakroller en halen een nieuwe kwast even over een stuk schuurpapier om de loszittende haartjes te verwijderen. Eerst roeren we de verf goed door. Daarna brengen we een niet al te dikke laag aan, dit is nergens voor nodig en voorkomt druipers en zakkers.
.
We schuren de grondlaag licht op en ontstoffen het oppervlak met een borstel. We kunnen nu beginnen met aflakken. We dopen de kwast een aantal malen in de verf en strijken hem steeds af aan de rand van het verfblik. We doen dit tot de kwast verzadigd is, maar niet druppelt. We zetten de verf royaal op en strijken met lange, krachtige halen in de richting van de houtnerf. We strijken de verf goed en netjes uit om druipers te voorkomen. Wanneer we een deur schilderen, gebruiken we het beste een lakroller om de verf op te zetten. Deze laag strijken we na met de kwast voor het mooiste resultaat. We lakken het hout af in minimaal twee lagen. En elke verflaag laten we goed drogen, volgens de aangegeven tijd op het blik. We schilderen nooit in de volle z

Uw schilder voor de regio: Geldrop, Heeze, Eindhoven, Leende, Valkenswaard, Sterksel, Veldhoven, Someren, Westerhoven, Waalre, Eersel, Steensel, Mierlo, Nuenen, Lierop en Maarheeze.on.